Canoe

Activities

Activities

Paddla till eventflotten i Kängsön

Plats

Kanotcenter i Kängsön

Tid

13:00

Antal Platser

0

Pris

1399

Aktiviteten börjar vid vårt kanotcenter i Kängsön.
Här utrustas deltagarna med flytvästar och övrig utrustning. Efter en kort genomgång om aktiviteten går vi till kajakerna som ligger framme vid startplatsen, med större grupper startar turen alltid från en sandstrand på udden Nordanborg.

Efter en teknik- och säkerhetsgenomgång sätter vi oss i kajakerna. Paddelturen börjar alltid på skyddat vatten, för att deltagarna ska bli trygga i kajakerna och få en bra upplevelse. Vi använder oss av stabila kajaker, främst Rainbow Oasis EXP som de allra flesta sitter bra i och snabbt känner sig trygga med. För den mer erfarne paddlaren finns mer avancerade modeller att tillgå.

Efter en stunds paddling på skyddat vatten tar vi sikte på flotten, som ligger ankrad i skydd för rådande väder och vindförhållanden. Vi paddlar tillsammans i grupp till flotten och där väntar något svalkande att dricka och tilltugg medan guiderna grillar middagen. Vi jobbar med lokalproducerade råvaror, där den vanligaste menyn består av grillad entrecote.

Efter att maten serverats får ni som gäster en välsmakande kopp kokkaffe, och därefter är flotten er egen för fortsatta aktiviteter. Det finns en stand up paddleboard (SUP) att använda vid flotten och bastun har testats av svenska bastuakademien med mycket högt betyg.

När ni som gäster är nöjda med vistelsen åker vi tillbaka till land, antingen med egen paddelkraft eller så blir ni hämtade i en stabil aluminiumbåt från Quintrex med en miljövänlig 9,8 hp fyrtaktsmotor. Väl mött!

Detta ingår:

Kajak och utrustning för samtliga paddlare.

Drybag.

Egen utrustning: oömma kläder, ombyteskläder, regnkläder.

Om flotten.

Vår eventflotte är ett svenskt hantverk tillverkat av Marinbastun i Gävle. Vår flotte är hantverk #80. Flotten är CE-märkt och godkänd för 12 personer. På flotten finns givetvis en mycket varm bastu med vattenvärmare och skön ånga. Bastun rymmer upp till 8-10 personer samtidigt. Det finns även en lucka i golvet där det går att gå ner längs en stege och svalka sig i Bottenviken. Innan bastun finns en ungefär lika stor relax, där mindre grupper kan vistas om vädret kräver. Vid bra väder sitter ni som gäster såklart uppe på taket, där det finns 10 platser. Eftersom vi är så långt norrut är det ljust dygnet runt under en stor del av paddelsäsongen, men när mörkret väl tränger sig på är flotten utrustad med led-lampor såväl in- som utvändigt, givetvis drivs dessa med batterier som laddas med solceller. Förutom själva bastuupplevelsen som är av världsklass är flotten en perfekt plats för socialt umgängen för olika grupper i en otroligt härlig marin miljö. Det är inte ovanligt att sälar dyker upp under vistelsen, eller att havsörnen slår en lov under sina fisketurer. Dessutom lugn och ro på den vackra Rånefjärden, klassat som Natura 2000 område.   

Företaget startade 2002 och var under de första åren beläget i Jämtön utanför Råneå. 2007 flyttades verksamheten till hamnen i Kängsön utanför Råneå, vilket möjliggör mycket fina demo möjligheter av kajaker, butiken ligger bara ett femton tal meter från havet.

Navigation
Kontakt
Öppettider

Org. Nr: SE751111899901

Ring oss för tidsbokning.
070 – 542 51 10

Företaget startade 2002 och var under de första åren beläget i Jämtön utanför Råneå. 2007 flyttades verksamheten till hamnen i Kängsön utanför Råneå, vilket möjliggör mycket fina demo möjligheter av kajaker, butiken ligger bara ett femton tal meter från havet.

Öppettider

Ring oss för tidsbokning.
070 – 542 51 10

Kontakt

Org. Nr: SE751111899901